tutkain

tutkain

Four in February - Kuinkas sitten kävikään?

Tutkaimen sonnikuoron Four in February -rutistus ei mennyt nappiin. Ainoastaan Tero Kerttula sai aikaiseksi hyväksytyn suorituksen, kun taas Juhojen kone sakkasi. Tässä kootut selitykset:

Tero Kerttula

Ei mennyt niin kuin Strömsössä.

Likelle meni, mutta hyvä tästä tulee, aikaakin on vielä! Helmikuu oli kuukausista kiireisin ja soppaa sekoittamaan ilmaantui muun puuhan ohelle vielä yllättävän paljon aikaa vienyt muutto, mutta voittajana selvittiin loppuun. Täytyy silti miettiä jos toisen kerran mokomaan projektiin tulee lupauduttua. Sitten itse peleihin.

Homefront oli odotetusti varsin heikkoa ränttätänttää, mutta kyllä sen läpi pelasi kun oli pakko. Moninpeli yllätti: sitähän pelaa vielä melkoinen leegio ihmisiä ja on vieläpä ihan hauskaa. Hyvä siis, että tuli pelattua.

Batman: Arkham City oli juuri niin hyvä kuin olettaa saattoi. Lepakkomiehenä liihottelu ja vihulaisien napsiminen korkeuksista toimii ja jäinpä vielä etsimään piilotettuja salaisuuksiakin. Siltikin, pidin Arkam Asylumista enemmän. Sen kompaktimpi rakenne ja selkeämpi maailma viekoitteli puolelleen paremmin. Siltikin, Arkham City on kovaakin kovempi teos, joka kannattaa pelata loppuun.

Mainos

To the Moon sai ison miehen itkemään ja tässä tapauksessa vain positiivisessa mielessä. Paras pelitarina noin about ikinä, joka kompensoi hienosti kevyehkön pelillisyyden. Erilainen interaktiivinen elokuva siis, mutta lajissaan kirkkaasti parasta mitä tarjolla on.

Stacking meinasi jo jäädä pelaamatta, mutta härkäpäisesti painoin sen läpi. Omaperäinen konsepti, huumori ja kekseliäät ongelmat kantavat peliä pitkälle, vaikka toisinaan homma meneekin vähän arvailuksi ja samojen asioiden toistamiseksi. Vaan eipä aiemmin ole tullut maatuskapeliä vastaan, varsinkaan näin laadukkaana. Tim Schäferin poppoo osaa hommansa, ei käy kieltäminen.

Juho Kuorikoski

Minua ihan hävettää, sillä sain omasta kasastani selätettyä vain kaksi peliä ja niistäkin vain toinen oli alkuperäisessä listauksessa. Ei mennyt niin kuin Strömsössä, mutta minulla on onneksi reilusti selityksiä!

Ensinnäkin, olen sairastanut kausiflunssan kahteen kertaan, joten tehokasta työ- ja peliaikaa valui sohvan pohjalle yli viikko. Jos tarkoituksena olisi ollut siivota elokuvahyllyä, sen skaban olisin voittanut ihan selvin lukemin.

Toinen syy surkeasti sujuneeseen pelikuukauteen oli uuden tietokoneen hankinta. Ajattelin kokeilla Skyrimia ihan vain silleen varovasti, mutta mokoma varasti kaiken vapaa-ajan noin viikoksi. Pääjuoni sentään meni läpi, joten pelin kehtaa lukea hyväksytyksi suoritukseksi, vaikka se ei alkuperäisellä listallani ollutkaan. Olin ostanut Skyrtsän hyllyyn jo julkaisupäivänä, mutta aikaisemmin en ollut ehtinyt siihen kajota. Joka tapauksessa, helvetin hieno peli. Muistan varmasti lopun ikääni ensimmäisen hevosmatkani Rifteniin halki syksyisen metsän. Eteerisen melankolinen musiikki viimeisteli kauniin kakun.

Se ainokainen alkuperäispaketin selätetty peli on Double Finen ja Ron Gilbertin yhteistyön hedelmä The Cave. Gilbert on kirjoissani jumalasta seuraava, joten seikkailupelilegendan työstämä loikkapeli oli melkoinen pettymys. Peli ei ole huono, mutta on se kyllä helvetin kaukana miehen huippukauden tuotoksista.

Heavy Rain jäi aloituksen jälkeen kesken, kiitos kammottavien kontrollien. Tarina oli kiinnostava, mutta tekniikan kanssa taisteleminen laittoi pisteen tälle murhamysteerille. Yritin sekä Movella että perinteisellä ohjaimella, mutta en päässyt ohjauksen kanssa sinuiksi. Lupaan, että viimeistään ensi vuoden helmikuussa palaan pelin pariin.

Yritin saada kolmannen Killzonen pakettiin vielä ennen deadlinea, mutta aika loppui kesken. Komea vuoristorata testosteroninkatkuisella äijämeiningillä ja isoilla räjähdyksillä. Brütal Legend taas palasi mieleeni vasta nyt, kun kirjoittelen tätä vuodatusta. Peli on varmasti erinomainen, mutta jostain syystä unohtelen toistuvasti, että edes omistan pelin konsoliversion. Seuraavan Steam-alen aikana on oltava varovainen, sillä peli on juuri julkaistu myös tietokonemiesten riemuksi.

Mikä Häkkisen sanoin: te reis vas haart änt tair vas päät.

Juho Penttilä

Ei mennyt helmikuun peliurakka ihan putkeen. Alku oli vahva, kun ensin Crimson Shroud sujahti läpi puolivahingossa sängyn pohjalla makoillessani. Sitten Ni no Kuni koukutti ja vei mennessään niin heikkomielisen pelaajan kuin vapaa-ajankin. Pelikellon siirtyessä ylii viiden kymmenen tunnin rajapyykin alkoivat lopputekstit rullata ja jo toinen peli näki voittajansa.

Kuuta oli vielä puolet jäljellä, joten kaikki näytti hyvältä. Vaan mitä kävikään, Metal Gear Solid 4 tuli ja tylsistytti. Eteneminen hidastui pakkopullaksi, ja vähän ajan pakkopelaamisen jälkeen paremmat pelit veivät huomion kuin puolivarkain. Suikoden 3 jäi jopa kokonaan aloittamatta, kun vakavanha PlayStation 2 löi sopimuksen irti ja hajosi kaikkien näiden vuosien jälkeen. Lepää rauhassa vanha sotaratsu.

Loppusaldoksi jäi onneton kaksi neljästä. Vaikka loppu olikin nolo, tykästyin silti ideaan niin paljon, että vastaava projekti pitää ottaa uusiksi viimeistään ensi vuoden helmikuussa. Seuraavalla kerralla valitsen vaan vähän lyhyempiä pelejä.loading

Otsikot

The Lighthouse Painting

Second Quest

Off-Peak

Night Shift

Ilmainen Internet Arcade

Mass Effect: Paragon Lost

Komea Borderlands-kokoelma

Plug & Play

Vanhojen pelien surullisuus

Höme Improvisåtion

Star Wars: Dark Forces

Devs Play

Star Wars: X-Wing Miniatures Game - minialusten avaruussotaa

Moving Stories

Mega Man 1-9: Super Turbo Remix

Dobble - hoksottimien kilpajuoksu

Ultima 0: Akalabeth

Corto Maltesen ensiesiintyminen

Lionheadin luonnoskirja

Pelimusiikin aarrearkku

The Crew - erämaan kutsu

Oodi odottamiselle

Sivilisaation optimointia Nations-lautapelissä

Pelikoneiden sietämätön rumuus

Liberté, égalité, fraternité: Assassin's Creed Unity

Indiana Jones and the Fate of Atlantis

Älä liiku!

Borderlands: The Pre-Sequel - letkeää tiimiräiskintää

Civilization: Beyond Earth

Timantit ovat ikuisia

Love Letter - rakkauskirjeitä prinsessalle

Muumit Rivieralla

Olipa kerran elämä

Nörtin kymmenen parasta

Uusretro tulee, oletko valmis?

Angry Video Game Nerd: The Movie

KO2PC

Pelimusiikki ennen ja nyt

Rakkaudesta pelimuistoihin

Kaikki alkoi pingiksestä

MouseCraft-älypeli panee rotat ruotuun

Kiilteleviä animetissejä: Sakura Spirit

Minä, mainostaja

Kaunis luotihelvettiräiskintä: Danmaku Unlimited 2

Retrotyylillä leikittelevää 2D-räiskintää: Luftrausers

Lautapelipöydällä Camel Cup -uutuus

Trials Fusion

Grand Theft Anonymous

Sanahyökkäys

Pelimieshahmot

Soturin palkka

Caballerojen koitokset

Polte sielussain

Massayksinpelit

Suunnitelmataloutta

Pohjolan Lapsukset

Eläköön kyynärpäätaktiikka!

Lordien juonet

Autopornoa

Veritrippi

Sininen ja valkoinen pelihistoria

Kissat vastaan vampyyrit

Maailmojen sota

Hassut hurjat hirviöt

Varas tuli, varasteli

Synnin pesä

Tietäjien taistelu

Tiimipelit - osa 3: Ghost Stories

Tiimipelit - osa 2: Pandemic

Tiimipelit - osa 1: Battlestar Galactica

Muoviukot saarnaavat luovuutta taviksille

Taitovisailut

Gaunt’s Ghosts - karskeuden kuninkuusluokka

Robottirallia

Vampyyrilinnan täysremontti

Nörttihuumoria elämässä eksyneille

Robottilogiikkaa

Bittiavaruuden sankarit

Insinöörin Odysseia kohti onnea

Lautapelilahjat - osa 3

Lentävä tappajahai

Linkki nuoruuteen

Lautapelilahjat - osa 2

Nainen joka ei koskaan kasvanut aikuiseksi

Lautapelilahjat - osa 1

Megadrive-retro, osa 2

Knizian hitit - osa 3: Aavikon karavaanit

Ruotsalaiset kaivosmiehet

Omstart! Improvisoi!

Xcom: Enemy Within

Hobitin aika

Knizian hitit - osa 2: Samurai

Langenneen enkelin dramatiikka

Verta, suolenpätkiä ja videopelejä – osa 2: Modernia veripalttua

Tunarimaailmanloppu on lähellä

Verta, suolenpätkiä ja videopelejä – osa 1: Muinaiset verikarkelot

Knizian hitit - osa 1: Tigris & Euphrates

Terveisiä täältä etelästä!

Loogisesti ruutua ruudun perään

Megadrive-retro, osa 1