tutkain

tutkain

Ridgettää!

Kauniit ja rohkeat on televisiosarja, joka ei suostu kuolemaan, vaikka Ridgeä esittänyt Ronn Moss jätti puuliiterimäisen leukansa kanssa suomalaisten vastaanottimet keväällä. Katsoin tuolloin 25 Kaunareiden parasta hääjaksoa. Tyrkyllä oli myös toinen dvd-boksi, joka pitää sisällään sarjan ensimmäiset jaksot.

Nyt on aika pureutua tämän hirvityksen sielunelämään, sillä sitähän te rakkaat lukijat haluatte. Tältä näyttää Kauniit ja rohkeat – miten kaikki alkoi.

Kello on 14:42 ja ensimmäinen levy löytää tiensä soittimeen.

S01E01

Sarja alkaa vauhdikkaasti, kun muotimoguli Eric Forrester täräyttää muotinäytöksensä tulille. Nopeasti kamera leikkaa tuttuihin leukaperiin, kun Kalifornian kuumin playboy purjehtii huippumallien täyttämään takahuoneeseen.

Mainos

Tummanpuhuva Bill Spencer kieltää Ridgeä deittailemasta tytärtään. Ei kai siinä, niin minäkin tekisin, jos oma jälkikasvuni heilastelisi Ridgen kanssa. Etsivä David Reed kuulustelee Brookea, jota kaksi miestä yrittivät raiskata. Davidilla tuntuu oleva ketunhäntä kainalossa.

Ei kai tässä, ihan kohtuullisen kevyesti tuntuu tämä savotta pyörähtävän käyntiin, vaikka nykymenoon verrattuna kerronta laahaa käytännössä paikallaan. Minulla on kuusi purnukkaa karpalodopingia, mutta vielä ei ole ollut tarpeen turvautua jääkaapin antimiin.

S01E02

Brooken veljen nimi on Storm. Olen snadisti kateellinen. Hänelle selviää, että Brookelle melkein tapahtui jotakin. Bill Spencerin vaimo hiippailee Eric Forresterin kutoseen, mutta nallekarhumainen perheenpää huomaa vierailijan nopeasti. Ericiä harmittaa Ridgen muotinäytökselle antama kritiikki. Siitä kuulemma puuttui aistillisuutta.

David Reed yrittää kuumeisesti selvittää Brooken päällekarkaajien henkilöllisyyttä. Brooke luo viipyileviä katseita Davidin pistooliin. Sen jälkeen hän alkaa etsiä ”nuljaskoita” pidätyskuvista. David muistuttaa Brookea palavasta rakkaudestaan.

Tunnusmusiikki on muuttunut melkoiseksi korvamadoksi. En edes muistanut, että rallatus on näin tarttuva. Still-kuvista koostuvan tunnarin aikana kelataa läpi oikeastaan kaikki mahdolliset ysärin muotikliseet olkatoppauksista housuhameisiin.

Stephanie kiukuttelee ja Ericiä tämä rassaa. Harmaahapsi nostaa kissan pöydälle ja kyseenalaistaa heidän avioliittonsa. Hienoa, vasta toinen jakso menossa, ja jo nyt yksi avioliitto ajautuu kriisiin. Noh, näistä teemoistahan se dramatiikka ammennetaan.

Bill Spencer luulee saaneensa Ridgen pois tyttärensä kimpusta, mutta minä en kyllä vielä nuolaisisi. Hetkeä aikaisemmin Ridge ilmestyi vanhempiensa ovelle Caroline kainalossaan.

Juoni ei etene edelleenkään oikeastaan mihinkään. Olen heittänyt elämästäni jo lähes tunnin hukkaan saamatta sille mitään vastinetta. Josko kolmas jakso viimein nytkäyttäisi juonirattaita edes rahtusen eteenpäin. En kyllä pidättele hengitystäni sitä odotellessa.

”Näyttelijät” ovat muuten ihan samalla tasolla salkkareiden kanssa. Onneksi ismoilua on varsin vähän. Storm pääsee jo lähelle eskokoveromaista tulkintaa.

Jakson loppukliimaksissa Ericille ja Stephanielle selviää, että Ridge on kosinut Carolinea. Riemunkiljahdusten sijaan Stephanie haluaa tietää, kenen idea kihlautuminen oli. Tässä vaiheessa sihautan auki ensimmäisen törpön riemujuomaa. Jakson lopussa Eric toivottaa pitkää ikää ja onnellista avioliittoa. Ridge haluaa mahdollismman nopeasti naimisiin. Ironian tsunami pyyhkäisee ylitseni. Totta kai Ridgen kannattaa pitää kiirettä, jotta ehtii sitten niihin muihinkin häihinsä.

S01E03

Voi Bill Spencer parkaa! Mitähän hän tuumaa, kun tytär on tehnyt juuri päinvastoin hänen ohjeistustaan? Carolinen piti laittaa Ridgen kanssa välit poikki, mutta nyt he ovatkin menossa naimisiin. Suuri päivä koittaa jo muutaman viikon kuluttua. Ridge on suoran toiminnan mies.

Bill haluaa, ettei Ridge satuta Carolinea. Tämä on ihan aiheellinen huoli, mutta pahoin pelkään, että tässä käy juuri päinvastoin. Caroline puolestaan olisi voinut vaikka lyödä vetoa, ettei Ridge mene koskaan naimisiin. Kukapa olisi uskonut!

Caroline varoittelee, että hänen isänsä on hyvin suojeleva, mutta Ridge ei ole moksiskaan. Bill on käynyt jo juttelemassa Ridgen kanssa, mutta tämä älyn kalifi on tehnyt täysin päinvastaisesti kuin Bill toivoi. Voisin melkeinpä vannoa, että näiden kihlajaisuutisten parissa kuluu jakso jos toinenkin.

Kun Ridge ja Bill lopulta kohtaavat silmästä silmään, tunnelma sähköistyy. Kun Caroline poistuu huoneesta, Ridge pelaa pokerikätensä ja paljastaa menevänsä naimisiin Bill Spencerin tyttären kanssa. Sykkeeni nousi hieman, tätä tapahtumaa on kuitenkin pohjustettu jo muutaman jakson ajan.

Brooke kertoo karusta kohtalostaan perheelleen Stormin painostuksen ansiosta. Brooke valistaa siskojaan, miten vältetään päällekarkaukset. Sateenvarjoa voi käyttää tarvittaessa aseena ja aina on hyvä hetki huutaa.

Jos joku tekisi 25 jakson koosteen pro gradu -tutkielmasta tai maalin kuivumisesta, siinäkin olisi taatusti enemmän tapahtumia kuin Kauniissa ja rohkeissa. Minulla on tosin vain marginaalisen pieni otanta, sillä toistaiseksi olen katsonut vain 28 jaksoa sarjaa. En kyllä pidätä hengitystäni, että tapahtumien tempo tästä kiihtyy.

Hääjaksoissa riitti tapahtumia, kun ne oli ripoteltu pitkin sarjan historiaa. Nyt, kun tapahtumat seuraavat toisiaan kerronnan hitaus iskee vasten kasvoja kuin alumiininen lumilapio. Tässä sarjassa ei tapahdu yhtään mitään. Kohtaukset ovat vain peräkkäin ketjutettuja vuoropuhelupätkiä.

S01E04

Bill Spencer ei aio luovuttaa, sillä häät ovat vasta parin viikon päästä. Thorne onnittelee Ridgeä, mutta palikkanaama ei ole moksiskaan. En tiedä, onko Ridge idiootti vai täys kus'pää. Hääjaksoissa tyyppi ei vaikuttanut ihan näin luotaantyöntävältä.

Thorne on sentään Bill Spencerin kanssa samoilla linjoilla. Kiltiltä flikalta vaikuttava Caroline on liian hyvä nainen Ridgen kaltaiselle elostelijalle. Thorne vihjailee, että Ridge menisi naimisiin Carolinen kanssa ihan vain kenkkuillakseen Billille.

Herra Spencer on pukeutunut laivastonsiniseen ja haluaa keskustella vielä tyttärensä kanssa. Toivottavasti isukki saisi taottua järkeä jukuripäisen tyttärensä päähän. Minä valitettavasti jo tiedän, ettei näin tule käymään.

Brooken huushollissa katsojille selviää, että klaanin päämies on ottanut hatkat kuusi vuotta sitten. Onneksi Storm/Stephen hoitaa isännän hommat. Brooke pääsee poikaystäväpoliisinsa kanssa treffeille. Davidilla on aito huoli tyttöystävänsä tilasta. Brooke haluaa tietää, milloin hän pääsee painajaisistaan.

S01E05

Ja sama peli jatkuu heti viidennen jakson alussa. Carolinen ja Billin kissanhännänveto ei näytä loppuvan lainkaan. Bill ei halua, että tytär menee naimisiin Ridgen kanssa, mutta Carolinen aikoo avioitua joko isänsä siunauksen kanssa tai ilman. Bill ei taas voi sallia asiaa, joka tuntuu väärältä.

Eric Forrester ja Bill Spencer sopivat tärskyt tulevien häiden kynnyksellä. Ridge ei yllättäen ole hirveän mielissään asiasta, mutta pienen kiukuttelun jälkeen käskee äitiään lähettämään terveiset tulevalle appiukolleen.

Kun Bill, Eric ja Stephanie istuvat saman pöydän ääreen, he kaikki päivittelevät vuoron perään nuorten nopeaa toimintaa. Kaikki ovat huolissaan siitä, että Ridge ja Caroline tekevät oikeita ratkaisuja. Kolmikko saa päätettyä, että häät vietetään Forrestereilla.

Brooken pikkusisko fantasioi jostain pukumiehestä, mutta Storm keskeyttää siskonsa päiväunet heti, kun touhu alkaa mennä mielenkiintoisesti. Pikkusysteri stressaa aknesta ja Stormin lohdutukset kaikuvat kuuroille korville. On se kovaa.

Brooke puolestaan palaa tsekkailemaan rikollisten kuvia. Brooke haluaisi pahantekijät telkien taakse, mutta David ei halua käyttää tyttöystäväänsä syöttinä. Brookelle ei kelpaa poliisisuojelu, vaan hän haluaa tietää, miten hän voi olla kytille avuksi.

Noin kymmenen minuutin mittaisen vänkäämisen päätteeksi Brooke pääsee leikkimään syöttiä superälykkään poikaystävänsä suunnitelmassa. Myös Stormille selviää, mitä hänen siskonsa on tekemässä.

Ridge vonkaa konttorilla Carolinelta, mutta saa jäävettä niskaansa. Kuulemma vasta häiden jälkeen. Tämä saattaa olla ihan peliliike. Bill Spencer puolestaan hankkii yksityisetsivän Forresterin Ridgen jäljille. Voisinpa veikata, että Ritken kaapistosta löytyy luuranko jos toinenkin.

Ensimmäinen levy on tätä myöden pulkassa, eikä edes isommin ota päähän. Jee!

S01E06

Aloitin katselusavottani tästä jaksosta. En olisi tiennyt mitään tekemästäni virheestä, ellen olisi jakson puolivälissä tsekannut kotelon toisen levyn etikettiä. Tämä kertoo omaa kieltään sarjan tapahtumista.

”Ei vanhin poika joka viikko naimisiin mene”, sanoo Stephanie Forrester jakson alussa. Heh heh, niinhän sitä luulisi. Ruutuun marssitetaan varsin nuorta porukkaa, Eric on vielä nuorekas hopeakettu ja Stephanienkin kasvoilta uurteita saa etsiä täikamman avulla. Olkatoppaukset paljastavat, että nyt ollaan matkustettu parikymmentä vuotta menneisyyteen.

Bill Spencer näyttää muuten Pierce Brosnanilta. Hän epäilee Ridgen motiiveja, mutta kyseenalaistaa itsensä. Ihan fiksu veto, sillä sarjan päätähden ajatuksenjuoksua saa ja pitääkin kyseenalaistaa. Jakson puolivälissä Eric varmistaa pojaltaan, että onko hän todella valmis avioliittoon. Ridge seisoo vuorenvarmasti päätöksensä takana.

”Ihminen syntyy, avioituu ja kuolee. Mitä ihmeellistä siinä on?” -Ridge Forrester, suuri ajattelija.

Bill Spencerin läheinen naistuttava Margo sanoo Ridgen olevan lumoava hyväksikäyttäjä ja hetkeä myöhemmin näytettävä takauma kertoo, että Ritke on käynyt syömässä kuormasta. Aijai!

Miksi Brooke puekutuu mekkoon ja collegetakkiin? Dave kosii Brookea, mutta saa moitteita ajoituksestaan. Arvasin, että tyypillä on taka-ajatuksia.

S01E07

Stephanie ja Thorne päivittelevät Ridgen häätouhuja ja samalla selviää, että pieniksi suunnitellut häät kutistuvat entisestään, kun Ridgen sisarukset eivät pääse paikalle.

Brooke äkkä Ridgen ja Carolinen kuvan sanomalehden seurapiiripalstalta. Tässä voi suorastaan haistaa viitteitä tulevaisuudesta. Brooke ilmoittaa perhelleen Daven kosinnasta, mutta aknesiskoa ahdistaa.

Storm haluaa järjestää itsetunto-ongelmista kärsivälle siskolleen treffit. Brooken vanhempi sisko joutuu parinmetsästykseen ja hän nappaa siskolleen nahkarotsiin ahdetun urponaattorin paikallisesta kirjastosta. Ennakoin, että tämä suunnitelma päättyy kyyneliin.

Caroline thörmää Thorneen etsiessään Ridgeä. Huomasin vasta nyt, millainen palikka Thornen alkuperäinen näyttelijä olikaan. Huoh. Thorne haluaisi tutustua Carolineen paremmin, mutta Thorne moittii veljensä tulevaa vaimoa hätäilystä ja liian ruusuisista unelmista. Mitähän tästäkin seuraa?

Eric Forresterilla ja Brooken äitimuorilla on ilmeisesti ollut jonkinlaista säätöä joskus männävuosina. Noh, Kaunareissahan kaikki ovat olleet kaikkien kanssa, joten tämä käänne ei hirveästi yllätä.

Stephanie saa poikansa hääkuvioita järjestäessään mysteeripuhelun. Aknesta kärsivä Katie puolestaan saa yllätysyhteydenoton nahkatakkijannulta. Katie pääsee treffeille, mutta niiden lopputulosta on odotettava seuraavaan jaksoon.

Tuskin maltan odottaa...

S01E08

Eric Forrester on suunnitellut Carolinen morsiuspuvun. Forresterien leivissä työskentelevä Margo nieleskelee, kun Eric kertoilee hänelle häistä. Yhtäkkiä Stephanie purjehtii sisään ja tilanne muuttuu jäätäväksi.

Eric istutetaan kuulusteltavan penkkiin, mutta selitykset eivät tunnut Stephanielle kelpaavan. Kymmenien minuuttien mittainen kädenvääntö alkoi kyllästyttää, joten siirryin Ylen verkkosivuille lukemaan juttua Saturnuksessa riehuvasta jättimyrskystä.

Katie odottaa innoissaan seuralaistaan ja homma menee ainakin aluksi yllättävän hyvin putkeen, vaikka Storm hieman kovisteleekin ovelle notkumaan saapunutta nahkatakkimiestä. Katien treffit näyttävät sujuvan hyvin ja nahkatakkikoviskin paljastui herrasmieheksi. Niinpä niin, eipä niistä finneistä kannata stressata, kaikkea jännää sitä televisiosta oppiikin.

Caroline saapuu ihastelemaan hääpukuaan ja ajautuu vuoropuheluun Margon kanssa. Tuleva morsian kyselee Margolta mielipidettä Ridgestä. Kohtaus päättyy, kun Caroline poistuu ja Margo jää hyväilemään hääpukuaan.

Caroline haluaisi Ridgen Kristen-siskon kaasokseen. Eric ja Stephanie ovat yrittäneet maanitella jälkikasvuaan häihin tuloksetta, mutta Caroline onnistuu kerrasta. Eric kertoo olevansa vaikuttunut.

S01E09

Ridgellä on kuulemma tarpeita, mutta Caroline vakuuttaa, että Ridge selviää muutaman viikon odottelusta. Ridge joutuu appiukkonsa kanssa illalliselle ja keskustelun päätteeksi Ridge vielä varmistaa, että pitääkö hänen ihan oikeasti odotella hääyötä.

Nahkatakkimiehen nimeksi paljastuu Rocco Carner (ihan oikesti!), kun Katie kertoo muulle perheelle treffeistään.

Ridge saa mysteeripuhelun joltakin hutsulta, mutta kukaan ei tunnu uskovan, että Kalifornian kuumin poikamies on asettumassa aloilleen. Nainen näyttää olevan lentokoneessa, joten tästä voisi ihan hyvin olla kehkeytymässä dramatiikkaa häihin.

Seuraavaksi Ridgen logiikan kyseenalaistaa Margo. Sitten alkaa sättiminen, jonka jälkeen Margo siirtyy henkilökohtaisuuksiin. Seuraavaksi Margo kieltää Ridgeä menemästä naimisiin Carolinen kanssa. Hän on kuulemma liian viaton.

Brooke taas jahkailee oman naimisiinmenonsa kanssa. Samalla hän alkaa paljastaa todellista luonnettaan, kun rakkauden sijaan hän haluaa glamouria.

Caroline sai isältään siunauksen avioliitolleen Ridgen kanssa, mutta hyväksyntää ei vielä heru. Bill on vakuuttunut, ettei Ridge ole oikea mies Carolinelle. Samalla meille selviää, että Caroline on luvannut kuolevalle äidilleen säästävänsä itseään avioliittoon. Niin kasaria, niin kasaria!

Jakson lopussa Ridge saa jälleen mysteeripuhelun ja tällä kertaa Alexiksi paljastunut misu houkuttelee Ridgen drinkeille vanhojen aikojen muistoksi. Bill Spencer ottaa yksityisetsivän Ridgen perästä juuri sopivalla hetkellä.

S01E10

Ridge ja Thorne ajautuivat veljesriitaan valittömästi jakson alettua. Thorne joutuu päivystämään veljensä puhelinta, kun tämä lähtee rilluttelemaan. Thorne luulee, että Ridge lähtee illastamaan Carolinen kanssa, mutta Ridgellä taitaa olla muita suunnitelmia. Hetkeä myöhemmin Ridge istuu drinksuilla saman eukon kanssa, joka hänelle muutamaan otteeseen soitteli.

Yllättäen Caroline saapuukin Ridgen toimistoon löytääkseen Thornen, joka luuli Ridgen menneen lounastamaan tulevan vaimonsa kanssa. No nyt tässä alkaa olla jännitystä! Toivottavasti Kalifornian ykkössonni saa nyt näpeilleen!

Kun Thorne viihdyttää Carolinea, Ridge paljastaa drinkkikumppanilleen, että eräs syy naimisiinmenoon on Bill Spencerin ärsyttäminen. Kun Thorne on antanut Carolinelle meriselityksensä, Thorne miettii veljensä toimistossa ääneen, missä puuliiterileuka viilettää. Seuraavaksi saamme seurata Carolinen monologia, kun hän patsastelee Ericin suunnitelemassa häämekossa.

Margo ja Bill pääsevät vihdoin nauttimaan toisistaan, kun Billin ei tarvitse kytätä Ridgeä eikä Margon tarvitse olla kateellinen Carolinelle. Bill alkaa hiljalleen ymmärtää Carolinea ja hän kyseenalaistaa Margon tiedot Ridgestä. Margo ei luovuta, vaan jatkaa vääntämistään. Viimeiseän keinonaan Margo paljastaa Billille suhteensa Ridgeen.

Carolinen houkuttelema Kristen ei tule juttuun Stephanien kanssa. Eric vetoaa vaimoonsa, että yrittäisi tulla toimeen jälkikasvunsa kanssa edes yhden päivän ajan. Samalla Eric yrittää puhaltaa tulta sammuneeseen hiileen, mutta Stephanie ei usko, että heidän avioliittoaan voi pelastaa.

Hahhaa! Ridgellä todellakin on tarpeensa, sillä hän kellistää drinkkiseuralaisensa ja Bill Spencerin yksityisetsivä murtautui hotellihuoneeseen kameran kanssa. Siitäs sait, mokomakin elostelija! Minua kieltämättä nyt hieman pelottaa, sillä tämä viimeisin juonenkäänne sai minut tuulettamaan lähes ääneen.

Tutkaimen turvatiimin lahjoittama lonkeropakkaus tulee todellakin tarpeeseen. Nyt alkaa jo taisteluväsymys painaa, vaikka vielä pitäisi selättää 15 jaksoa. Ei helkkari sentään. Onneksi taas yksi levy on taaksejäänyttä elämää. Malja sille!

S01E11

Ridge on nyt aivan sekaisin, kun hänen sänkyhommistaan on kuvamateriaalia. Kannattaisi aina miettiä, mitä tekee, mutta tämä ei välttämättä ole Ridgen tapauksessa ihan noin yksioikoista. Toisaalla Thorne löytää häistään haaveilevan Carolinen, joka alkaa avautua tulevan miehensä veljelle fantasioistaan.

Alex haluaisi jatkaa Ridgen kanssa puuhiaan, mutta onneksi Ridge käyttää nyt harkintaa ja pinnistelee suustaan ulos kieltävän vastauksen.

Bill Spencer haluaisi tietää lisää Margon suhteesta Ridge Forresteriin, mutta Margo ei suostu paljastamaan likaisia yksityiskohtia. Keskustelu muuttuu nopeasti riidaksi, kun Margo panttaa tietojaan.

Thorne saattelee Carolinen kotiinsa ja soittaa sitten äidilleen. Kenelläkään ei tunnu olevan havaintoja Ridgestä. Thornen kasvoilla paistaa aito huoli. Thorne paljastaa myös Carolinelle, että Ridge on vieläkin radalla. Sen verran pikkuveli suojaa selustaa, että sanoo Ridgen olevan liiketapaamisessa.

Thorne tenttaa myöhässä kotiutuneelta Ridgeltä hänen menemisistään. Sitten Thorne antaa umpityperän isoveljensä kuulla kunniansa. Pikkuveli on yllättävän nälli, sillä hän arvaa heti, mitä Ridge on ollut puuhastelemassa. Alan jo toivoa, että kiihtynyt Thorne napsauttaisi Ridgeltä nenän poskelle, mutta turhaan. Pienen nujakoinnin päätteeksi Ridge menee nukkumaan pahan olonsa pois.

En kyllä edellisen koettelemuksen perusteella olisi uskonut, että Ridge on näin törkeä jannu. Tyhmähän hän on kuin saapas, mutta tämän tason törkeyttä en olisi osannut odottaa.

Brooken residenssissä Storm opiskelee ja hän ihmettelee äidilleen, miksi ihmiset vauhkoavat Forresterien häistä. Storm haluaisi tietää, miltä tuntuisi, jos isä olisi Eric Forrester ja alkaa sitten sättiä omaa isäänsä, joka otti hatkat. Samalla selviää, että Ericillä on ollut sutinaa Brooken äidin kanssa.

Yksityisetsivä oli jättänyt Bill Spencerille soittopyynnön, mutta siihen ei kuulemma tarvitse enää vastata. Voi Bill, kunpa tietäisit!

S01E12

Olisi todella mahtava tietää, kuka hitto valitsee Ridgen rensselit. Hänellä on niskassaan samalla kerralla rumin koskaan näkemäni bleiseri sekä tuhansilla värisävyillä koristeltu kravaatti, joka naamioisi vaikka oksennuksen.

Caroline vastaa jälleen yksityisetsivän puheluun, kun Bill ehti juuri poistua konttoristaan. Toivon totisesti, että Ridgen nakukuvat päätyvät Billin haltuun.

Brooke jumppaa kasarihumpan tahtiin pinkissä urheilupuvussa, kunnes ovella kytännyt Storm pysäyttää treenit. Storm alkaa tentata Brookea Daven kosinnasta.

Alex hiillostaa jälleen Ridgeä, mutta tällä kertaa ruoho ei Ridgen mielestä olekaan vihreämpää aidan toisella puolella. Ridge on pähkäillyt, että kuvan takana ei voi olla kukaan muu kuin Bill Spencer.

Bill Spencer haluaa tavata Ridgen. Vävykokelasta kuumottaa, mutta hän yllättäen päättää saapua selkä suorassa seisten paikalle. Bill annattaa täyslaidallisen Ridgelle, mutta Ridgen pelkäämästä valokuvasta ei mainita sanallakaan. Toivon totisesti, että Ridge tuntee piston sydämessään, kun Bill kertoo muuttuneesta kannastaan. Bill sanoo luottavansa tulevaan vävyynsä.

Bill ei ole enää sitä mieltä, että Ridge olisi tarpeidensa ehdoille etenevä saalistaja, jolta puuttuu tahdonvoima. Nyt Ridgellä olisi tuhannen taalan paikka olla rehellinen, mutta eihän tuosta vätyksestä ole siihen.

Bill Spencer päättää soittaa itsepäiselle yksityisetsivälle, jolla on käsissään Ridgen pelkäämä valokuva, mutta herra Spencer lyö tylysti luurin korvaan. Voi Bill, sinua viedään kuin litran mittaa.

Caroline ja Kristen näkevät vihdoin toisensa ja juoruilun keskellä Caroline itsekin myöntää, että vain harva pitää Ridgeä potentiaalisena aviomiesehdokkaana.

Vihdoin äly voittaa, kun Bill Spencer käy viimen moikkaamassa palkkaamaansa salapoliisia. Valokuvan sijaan Bill saa käsiinsä kirjekuoren, jota ei vielä tässä jaksossa saada auki asti.

S01E13

Ridge avautuu Thornelle, että hänellä kävi tuuri, kun Bill ei päässytkään hänen jäljilleen. Toivottavasti kohta ääni kellossa muuttuu. Veljesrakkaus sentään kukoistaa, kun Ridge valitsee Thornen bestmanikseen. Thornekin huomaa, että Ridge on muuttunut.

Ai että, vihdoin totuus Ridgen todellisesta luonteesta paljastui Bill Spencerille, kun kuoresta ulostautui nakukuva. Oikeus on toteutumaisillaan, mutta Bill Spencerillä on vaikeuksia luottaa palkkaamaansa etsivään. Ovatko häät nyt vaakalaudalla? En kestä tätä jännitystä!

Caroline sovittaa hääpukuaan ja suunnittelee häitään Kristenin kanssa. Caroline kutsuu Margon mukaan Bill Spencerin järjestämille cocktail-kutsuille. Voisin melkein veikata, että tilaisuudesta tulee varsin mielenkiintoinen.

Ridge päättää pitää pariutumisestaan oikein lehdistötilaisuuden. Häiden lisäksi Ridgeltä tentataan, milloin hän siirtyy isänsä firman johtoon. Kuka lahoaivo järjestää omista häistään lehdistötilaisuuden? Ihan oikeasti, en kyllä usko, että fiktion maailmassa on toista yhtä typerää hahmoa kuin Ridge Forrester.

Margo saa puhelun Bill Spenceriltä, joka haluaa välittömästi esitellä saalistaan. Syvää vihaa toisiaan kohtaan tuntevat Kristen ja Stephanie tapaavat toisensa. He juoruavat hetken aikaa Carolinesta, kunnes tilanne muuttuu riidaksi. Miten kahden ihmisen voi olla näin hankalaa tulla toimeen keskenään?

Jakson loppuessa Bill miettii päänsä puhki, miten kertoo Ridgen touhuista tyttärelleen.

S01E14

Kristen paasaa nyt isälleen ja hekin pähkäilevät häätouhuja. Kaikki tuntuvat kehuvan Carolinea. Eric toivoo, että poikansa osaa arvostaa Carolinen erityistä luonnetta. Melkein jo arvaan, että tällaisella nostattamaisella saadaan aikaiseksi kunnon romahdus, kun Bill jakaa tietonsa Carolinelle ja Forresterin suvulle. Tämähän alkaa olla ihan oikeasti varsin mielenkiintoista!

Margo yrittää takoa järkeä vaihteeksi Billin kalloon, sillä Bill ei halua kertoa totuutta tyttärelleen. Margon on toimittava takamiehenä, sillä Bill ei halua tehdä mitään sellaista, jota joutuisi myöhemmin katumaan,

Brooke jatkaa Forrester-huumaansa. Hän leikittelee ajatuksella, millaista elämä olisi ollut, jos hänen äitinsä olisi mennyt naimisiin Eric Forresterin kanssa. Tässä täytyy olla jotain taustalla, sillä viipyileviä katseita ei Kaunareissa koskaan käytetä turhaan.

Cocktail-tilaisuus on alkamaisillaan ja Bill Spencer on aivan raivon partaalla. Onneksi hänellä on Margo jeesailemassa. Kun Ridge saapuu bileisiinsä, kamera leikkaa Brooken ja Daven illanistujaisiin. Herra etsivä sanoo, että Forresterit elävät kokonaan omassa maailmassaan. Niin, Kaunareiden rinnakkaistodellisuudessa elävät vain köyhät (Brooke Logan ja perhe) ja rikkaat (Forresterit).

Samalla Dave kertoo Brookelle, että raiskaajien jahtaaminen on lopetettu. Ehdin jo unohtaa tämän sivujuonen, mutta eihän siihen ole edes viitattu useiden viime jaksojen aikana. Brooke ehdottaa jälleen, että hän ryhtyisi syötiksi, jotta saastat saataisiin kaduilta.

Sitten kamera leikkaa takaisin cocktail-tilaisuuteen, missä Bill käy jo todella kuumana. Maljapuheessaan hän toivoo Ridgelle kaikkea sitä, mitä hän ansaitsee. Bill haluaa puhua Ridgen kanssa kahden ja sitten jakso päättyy.

On aika korkata uusi yksilö puuhapakista, kohta on taas yksi kiekko selätetty!

S01E15

Jakso starttaa Ridgen ja Carolinen intohimoisella suutelolla. Pussailun päätteeksi Caroline kyselee Ridgeltä, huomasiko tämä mitään outoa Billissä. Eipä ole Ridgellä kanttia myöntää. Nyt Carolineakin alkaisi petihommat Ridgen kanssa kiinnostaa, mutta häihin on enää yksi vuorokausi.

Caroline kysyy, onko Ridge jättänyt jotain kertomatta. Sulho valehtelee morsiamelleen päin naamaa. Hienosti pelattu, Ridge, todella hienosti. Häihin on aikaa enää vuorokausi, Billin on nyt toimittava!

Loganin residenssissä stressataan jälleen näppylöistä. Katien naama kuulemma kukkii nyt pahemmin kuin koskaan ja äiti käskee odottamaan. Katien mielestä tällaiseen ei olisi aikaa.

Caroline on aivan Ridgen lumoissa, mutta Billillä ei ole sydäntä kertoa tyttärelleen totuutta. Ridge puolestaan odottelee sydän syrjällään keskustelutuokiota tulevan appiukkonsa kanssa, kunnes Thorne saapuu paikalle.

Ridge kärsii nyt omantunnon kolkuttelusta, kun hän päivystää puhelimen ääressä odotellen tulevan (?) appiukkonsa soittoa. Kyllä elämä olikin vaikeaa ennen kuin kännykät tulivat mukaan kuvioihin. Kun puhelin vihdoin soi, Bill järjestää treffit hänelle ja Ridgelle Forresterien toimistolla.

Bill lataa väittömästi korttinsa pöytään, mutta Ridge esittää tyhmää. Onneksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Ritke on närkästynyt, että Bill laittoi salapoliisin hänen peräänsä, mutta myöntää toimineensa typerästi.

Hän vannoo ja vakuuttaa, ettei enää ikinä koskaan milloinkaan hypi vieraissa. Billin pitäisi vain nyt uskoa Ridgeä. Billin mielestä Ridge on pohjasakkaa. Billistä tuli juuri suosikkihahmoni tässä sarjassa. Hyvä Bill!

Kuin kirsikkana tälle sotkulle Bill nakittaa Ridgen kertomaan omista törttöilyistään. Vieraissa käymisestä ei tarvitse kertoa, mutta Bill vaatii Ridgeä perumaan häät.

Brooken ja Katien keskimmäinen sisko Donna etsii käsiinsä ROCCO CARNERIN. Heti keskustelun alussa selviää, että Rocco haluaa uida Donnan pöksyihin, sillä aknesta kärsivä Katie ei oikein ole hänen mieleensä. Donna taas haluaisi, että Rocco treffaisi Katien. Pitkin hampain ROCCO CARNER suostuu uusiin tärskyihin.

Enää kaksi levyä jäljellä!

S01E16

Ridge on ehtinyt kasvattaa kunnon aamusängen ja ilmeisesti vetää myös aikamoiset perskännit. Hän avautuu iloisen keltaiseen kevättakkiin sonnustautuneelle Thornelle edellisillan tapahtumista. Ridge ymmärtää vasta nyt, mitä hän on törttöilyllään aiheuttanut. Vihdoin viimein Ridge osaa ottaa vastuuta myös omista tekosistaan.

Hetken huvi näyttää nyt maksavan Ridgelle kaiken.

”Minun pitäisi tutkituttaa pääni” -Ridge Forrester, suuri ajattelija.

Yhtäkkiä Ridgen puhelin soi, kun Bill Spencer tavoittelee Ridgeä. Ridgen on nyt tavattava Caroline ja kerrottava, mitä hän on tehnyt. Caroline on häidensä aattona onnellisempi kuin koskaan aikaisemmin. Carolinella on tiedossa kiireinen päivä, mutta Bill painostaa häntä tapaamaan Ridgen.

Maansa myynyt Ridge ottaa tulevan vaimonsa vastaan toimistollaan, mutta ei saa hoidettua hommaa kotiin. Voi jestas mikä lapanen! Rehellisyydellä olisi voinut pelastaa edes osan tästä katastrofista. Nyt Ridge päättää heittää pallon Billille, koska rakastaa kuulemma Carolinea ihan liikaa.

Loganin huushollin emännälle selviää, että Donna on järkkäilyt treffejä Katielle. Totuus ei saa missään nimessä selvitä Katielle, mutta totta kai se jossain vaiheessa selviää. Hieman myöhemmin ROCCO CARNER pyytää Donnaa treffeille, mutta Donna ei suostu. ROCCO CARNER jää möllöttämään pöydän nurkkaan typerä ilme kasvoillaan. Melkoista kolmiodraamaa.

S01E17

Stephanie ja Kristen ovat heti jakson alettua toistensa kurkuissa kiinni. Päätä auotaan puolin ja toisin. Sitten Stephanie arvostelee tytärtään leväperäiseksi, koska hän ei ole vielä naimisissa. Kannattaa huomioida, että samassa perheessä on Ridge, jonka vähäinen aivotoiminta näyttää keskittyneen nivusten alueelle.

Brooke nostaa kissan Stormin pöydälle, sillä hän haluaa toteuttaa Daven suunnitelman ja houkutella päällekarkaajat hänen kimppuunsa. Storm luonnollisesti tyrmää tämän suunnitelman.

Eric puolestaan kritisoi Stephanieta tämän suhtautumisesta Kristeniin. Stephanie myöntää olevansa kateellinen Ericille hänen suhteestaan Kristeniin. Eric luulee, että Stephanie on kateellinen nuorille ja kauniille lapsilleen. Forresterien ensimmäinen lapsi on näköjään saanut alkunsa collegessa ja Eric joutui Stephanien mukaan naimisiin naisen kanssa, jota tämä ei rakastanut.

Toisaalla Bill Spencer odottelee tytärtään saapuvaksi, mutta hän ei tiedä, ettei Ridgellä ollu meisseliä ottaa vastuuta tekemisistään. Puhdas viha paistaa Billmeisterin kasvoilla. Ridge taas aikoo selvittää asiat suoraan appiukon kanssa.

Kumma juttu, miksi Bill ei luota Ridgen lupauksiin, vaikka hän jälleen vakuuttaa, ettei enää ikinäikinäikinä tee mitään sellaista. Billin olisi vain kuulemma pakko hyväksyä se. Ridge ei aio koskaan kertoa totuutta Carolinelle.

Ridge vetoaa Billiin, sillä Carolinelle ei voi kuulemma kertoa mitään, koska se hajottaisi hänen maailmansa. Bill sättii Ridgeä ihan aiheesta, jotka sankari kuittaa sanomalla olevansa vain ihminen, joka tehee virheitä. Ridge haluaa uuden mahdollisuuden Billiltä.

Storm puolestaan menee tapaamaan mummoaan. Voi veljet millainen kesäteatterimummo vastassa onkaan. Kerrassaan karmaisevaa näyttelyä. Pidän peukkujani pystyssä, että mummelilla on edes jotain funktiota tarinalle, mutta vähän laihalta näyttää. Storm tenttasi mummolta isästään ja lähti töihin. Mummeli jäi voivottelemaan yksinäisyyttään. En ymmärrä, mihin tätä kohtausta tarvittiin.

S01E18 ja S01E19

Nyt vihdoin Ridgen ja Carolinen suuri päivä on käsillä! Edessä on siis häitä käsittelevä tuplajakso, jonka olen jo ehtinyt syväanalysoimaan edellisessä kirjoittamassani kaunarijutussa. En ole vielä niin sekaisin, että katsoisin nämä kaksi pätkää uudestaan, joten annan copyn ja pasten puhua puolestani:

Oikea nostalgian aalto pyyhkäisee ylitseni, kun vanha kunnon takatukka-Ridge purjehtii ruutuun smokissaan. Kyseessä on sarjan ensimmäisiä jaksoja, sillä suomalaisnaisten fantasioiden ruumiillistuma on taluttamassa alttarille Carolinea, joka myöhemmin sarjasssa potkaisi tyhjää.

Melodramaattista kuraa, mutta en odottanutkaan sen kummempaa. Hiustyylit ovat kerrassaan hirvittäviä. Miehet näyttävät McGyvereiltä ja naiset ovat käyttäneet fööniä oikein olan takaa frisyyreihinsä. Tuplajakson mittaiseksi venyneistä häistä ei puutu kyyneliä, dramatiikkaa ja viipyileviä katseita. Vielä toistaiseksi minua naurattaa.”

Ei muuten naurata enää...

S01E20

Thorne ja Ridge heittelevät yläfemmaa, ja nyt homma vasta starttaa. Häätilaisuuden jälkeen nyt juhlitaan Forresterien kämpässä Ridgen ja Carolinen häitä. Minua ihmetyttää, miksi tämä jakso ei kelvannut hääkoosteeseen, sillä tämä jatkaa täysin samalla aihepiirillä. No, mikäs siinä, onhan tätä häätouhua venytettykin jo ihan käsittämättömiin mittoihin.

Tämähän on kolmas hääjakso, missä seurataan minuuttitolkulla Carolinen laskeutumista portailta alas. Sitten morsian pyörtyy ja kamera leikkaa Loganeiden huusholliin, missä ROCCO CARNER on vonkaamassa Donnaa treffeille. Voi jummi, kun on jännää!

Pökertyneelle Carolinelle tilataan Ambulanssia, mutta Ridge syöksyy apuun ja sanoo ajavansa tulevan vaimonsa perille. Tarvitsen lisää lonkeroa. Caroline makaa heikkona sairaalassa, mutta Ridgellä on vain kiire päästä naimisiin. Onneksi lääkäri torppaa Ridgen haaveet. Inhoni Ridge Forresteria kohtaan kasvaa jakso jaksolta.

Margolle selviää, että Bill ehti kertoa Carolinelle Ridgen puuhasteluista vieraan naisen kanssa. Totuus vapauttaa, mutta Ridge on asiasta eri mieltä. Bill Spencer on asiallinen jätkä, sanovat Forresterit mitä tahansa.

ROCCO CARNER joutuu ikävään välikäteen, kun Katie sattuu törmäänään häneen ja Donnaan. Tilanne ratkeaa, kun Donna poistuu ja ROCCO CARNER sanoo tulleensa tapaamaan Katieta. Parin keksin jälkeen ROCCO CARNER nostaa kytkintä ja Katie on jälleen ekstaasissa.

Tieto Forresterien hääongelmista on kiirinyt myös Loganien residenssiin ja taas meitä muistutetaan, että Brooken äiti on ollut Ericin koulukaveri.

Nyt on pakko tuulettaa, sillä tämän jakson päättyminen tietää sitä, että viimeinen levy päätyy soittimeen, JEEEEESSSSSHH!

S01E21

Caroline makaa puolikuolleena ja Bill on kuolla huolesta. Kristen vakuuttaa Billille, että Ridge rakastaa Carolinea. Odotushuoneessa Ridge meuhkaa Thornelle Billin menettelystä. Olisi hiljaa, iso mies. Hävettää katsoa tuollaista keuhkoamista. Eikö nyt viimeistään kannattaisi ottaa vastuu omista tekemisistään?

Brooken ja Daven suuri suunnitelma menee mönkään, kun Brooke jänistää kesken kaiken ja juoksee kotiinsa. Brooke sanoo, että temppua pitää yrittää uudelleen. Minä en kyllä luottaisi noin surkeaan aisapariin. Samalla myös Brookelle selviää, että Forrestereiden häät menivät aika lailla vihtoriksi.

Ridge nojailee Thornen vertauskuvalliseen olkapäähän ja toivoo, että olisi pitänyt vehkeensä kurissa silloin kohtalokkaana yönä. Ja vasta nyt, kun morsian on letkuissa, Ridge todella ymmärtää, mitä Caroline merkitsee hänelle. Eissss.. Nyt tulee kyllä täyslaidallinen siirappia.

Brooke saa päähänsä lähteä sairaalaan, missä Carolinea hoidetaan. Hän haluaa epätoivoisesti muotimaailman parrasvaloihin. Huoh.

Bill istuu tyttärensä sängyn laidalla, kunnes Ridge keskeyttää hänet. Kuten arvata saattaa, herra puuliiterileuka ottaa heti käsittelyyn Billin touhut ja haukkuu tämän tunteettomaksi, koska kertoi tyttärelleen totuuden. Ridge aloittaa nimittelyn ja sanoo sitten repivänsä Billin kappaleiksi. Pakko kyllä ihailla Ridgen järjenjuoksua.

Voihkiva Caroline herää ja käskee sekä Ridgen että Billin ulos huoneestaan. Thorne jää Carolinen seuraksi.

S01E22

Brooke ja Donna päästelevät kuplavolkkarilla kohti sairaalaa katsomaan Forresterien ja Spencereiden draamaa. Thorne puolestaan yrittää lohduttaa murtunutta Carolinea. Thorne yrittää ajaa veljensä asiaa, mutta Caroline ei ole kovin vakuuttunut.

Thornen mukaan Ridge on maksanut tekojensa seuraukset ja maksanut niistä jo riittävästi. Ridge kuulemma rakastaa Carolinea enemmän kuin ketään muuta. Anteeksianto ei kuulemma ole helppoa, mutta Ritke on muuttunut mies. Sillä ei Thornen mukaan ole väliä, katuuko Ridge kiinnijäämistään vai itse tekoa. Voi jösses mitä palturia.

Eric ja Kristen päivittelevät järkyttäviä häätapahtumia. Kateellinen Stephanie seuraa kaksikon touhuja kulman takaa. Eric avautuu Kristenille menneisyydestään ja ketoo, gasp, tapailleensa toista naista joskus aikoinaan. Varjoissa odottava Stephanie luonnollisesti kuulee kaiken.

Brooken ja Donnan harhailut tuottavat tulosta, kun he törmäävät Ridgeen ja Thorneen. Thornen mielestä Ridgen kannattaisi mennä kotiin odottamaan huomista. Brooke haluaa vielä käydä moikkaamassa Carolinea ennen kuin suostuu poistumaan sairaalasta. Brooke kuulemma haluaa tietää, millainen on Ridge Forresterin morsian. Hänen siskonsa yrittää puhua järkeä, mutta Brooke vähät välittää. Hän antaa Carolinelle vesilasin ja vaihtaa muutaman sanasen tulevan kilpasiskonsa kanssa. Caroline yllättäen toivoo, että Brooke jäisi hetkeksi hengailemaan.

Alan ymmärtää, miksi Ridge ja Brooke ovat niin sopivia toisilleen. Molemmat ovat aivan totaalisen lahoaivoisia hahmoja.

S01E23

Caroline on yllättäen saanut itsensä kasaan heti jakson alussa, kun Kristen käy moikkaamassa häntä. Yllättäen Caroline ilmoittaa, ettei häitä tule. Kristenin kysyessä miksi Caroline kehottaa häntä kääntymään Ridgen tai Billin puoleen. Lopuksi Caroline tyytyy toteamaan, ettei hänellä ole hajuakaan, mitä Ridgen päässä liikkuu. Ihanaa, en ole yksin.

Ridge istua nököttää puhelimensa ääressä ja hänen mukaansa hän ei voi tehdä asialle mitään. Bill ymmärtää tarttua puhelimeen, mutta Caroline oli ehtinyt jo poistua sairaalasta.

Brooke kertoo äidilleen yöllisistä seikkailuistaan. Katie haluaisia kutsua ROCCO CARNERIN päivälliselle. ROCCO CARNER ei hirveästi lämpene ajatukselle, mutta kun saa kuulla, että myös Donna raahaa ruhonsa paikalle, hän suostuu.

Kun Caroline palaa kotiin, hän ilmoittaa isälleen poistuvansa maisemista. Caroline keuhkoo isälleen, joka etsimällä etsi jotain, jota voisi käyttää parisuhteen tuhoamiseen. Minun mielestäni tällainen avautuminen on ihan turhaa, sillä Bill toimi aivan oikein. Kuka tahansa tervejärkinen kasvattaja olisi toiminut samoin. No okei, olisihan hän voinut itse kertoa Carolinelle tietonsa ja valita jonkin toisen päivän kuin tyttärensä hääpäivän, mutta muuten.

Ridge tapansa mukaan vässyköi konttorissaan, vaikka Thorne yrittää puhua ryhtiä veljeensä. Ridge kuulemma haluaisi mennä naimisiin, mutta se saattaa olla aika hankalaa ilman morsianta. Kun Kristen saapuu veljesten seuraan ja kertoo tietonsa, Ridge päättää toimia.

Nämä häät piru vie vietetään” -Ridge Forrester, suuri ajattelija.

S01E24

Kun Ridge lähtee Carolinen perään, Kristen alkaa tentata Thornelta mitä on tapahtunut. Thorne ei suostu kertomaan siskolleen mitään, mutta Thorne uskoo, että häitä saatetaan sittenkin juhlia. Kristen on toista mieltä, sillä Carolinen mielentila ei kuulemma vaikuta soveliaalta avioliittoon.

Spencereillä vihanpito Billin ja Carolinen välillä jatkuu. Nyt Bill sai hieman painoa sydämeltään pois, mutta Carolinen pirtaan ei mahdu, että Bill palkkasi salapoliisin varjostamaan Ridgeä. Meriselitysten jälkeen Caroline on yhä vaihtamassa maisemaa. Nyt suojattua elämää elänyt tytär haluaa itsenäistyä.

Eric ja Stephanie ihmettelevät, miksi Carolinesta ei ole kuulunut mitään. Eric päättää kilauttaa Billille, mutta kukaan ei vastaa. Stephanien mielestä on outoa, miksi Ridgestäkään ei ole kuulunut mitään. Kyseessä on kuitenkin perheen lapsen ensimmäiset häät. Älkää huoliko, kyllä niitä häitä tulee.

Kohtauksen päätteeksi Stephanie kiusoittelee Mystisellä Salaisuudella, jota hän on pitänyt sydämessään useita vuosia. Eric haluaisi keskustella Kristenistä, sillä hänen mielestään tyttären paikka on perheen parissa. Eric vetoaa Stephanien moraaliin, jotta koko porukka saataisiin saman katon alle. Ah niin pessimistisen Stephanien mukaan ei kannattaisi edes yrittää, mutta Eric saa ylipuhuttua vaimonsa mukaan juoneen.

Bill puolestaan avaa oven Ridgelle, tuolle suosikkivävylleen. Ridge haluaa nähdä Carolinen, mutta morsianta ei löydy mistään. Billin mukaan hän lähti matkalaukun kanssa ilmoittamatta mitään määränpäästään tai paluuajankohdastaan.

Kaksikko ajautuu nopeasti riitaan, mutta Ridge kääntää vikkelästi syyn Billin niskoille. On jätkällä otsaa. Bill komentaa Ridgen ulos kodistaan, mutta sankarimme jää tenttaamaan Billiltä Carolinen mahdollista olinpaikkaa.

Ridge joutuu selittämään Carolinen katoamisen koko perheelleen, mutta omasta osallisuudestaan hän pitää suunsa visusti supussa. Ihan uskomaton vätys, kertakaikkiaan.

Caroline ihailee jossain kaukana hääpukuaan mollivoittoisen viulunvingutuksen saattelemana, mutta minä haluan fanfaareja! Tämän koitoksen viimeinen jakso nimittäin tärähtää eetteriin.

S01E25

Viimeinen jakso starttaa Stormin treffivalmisteluilla. Brooke on luonnollisesti kärppänä tenttaamassa veljensä treffikumppanista, mutta Storm ei kerro kuin sen verran, että treffikumppani asunut muutaman vuoden Pariisissa. Kuinka jännittävää!

Storm on huolissaan siitä, että Dave painostaa Brookea johonkin sellaiseen, mitä Brooke ei haluaisi tehdä. Tästä viisastuneena Brooke matkaa omille treffeilleen Daven kanssa ja Storm jatkaa omiensa valmistelua. Donna ja Katie ovat siis kaksin, mutta onneksi ROCCO CARNER (tämä muuten pitää lukea Dressman-äänellä) tulee pitämään tytöille seuraa.

Taas Katie ihmettelee uskomatonta tuuriaan ja ahdistuu näppylöistään. Kun näin kovasti omaa onnea hehkutetaan, jotain ikävää tapahtuu aivan taatusti, uskokaa tai älkää. Hetkeä myöhemmin Dave kosii Brookea. Hah, arvasinpas. Sormus holahtaa Brooken nimettömään ja Brooke vastaa kosintaan myöntävästi. Hienoa, tähänkään ei mennyt kuin rapiat 20 jaksoa.

Brooke vetää pohjat olkatoppauksillaan, hänen illallispukunsa näyttää ihan siltä kuin siellä olisi alla jefu-varusteet. Dave ja Brooke ovat juhlistamassa puolen vuoden takaisia ensitreffejään. On syytä muistaa, että Dave on jo ehtinyt kosia Brookea. Miksi ihmeessä kerronta pysyy tyhjäkäynnillä, mutta ihmissuhteissa edetän rakettitahtiin? Ridge ja Carolinekin deittailivat vain muutamia viikkoja ennen kihlautumistaan.

Davella on Brooken mukaan jotain mielessään. Melkein jo arvaan, mitä tästä seuraa, olisikohan jotain häihin liittyvää? Jännitys tiivistyy.

Stormin deitti on ilmeisesti Alex, siis sama mimmi, joka ikuistettiin Ridgen kanssa vällyjen välistä. Samaan aikaan ROCCO CARNER vokottelee Donnaa, mutta höpöttelee Katien kanssa. Melkoinen häntäheikki. Kun Donna tiskaa, ROCCO CARNER on riisunut takkinsa ja suutelee Donnaa. Sitten lopputekstit rullaavat viimeisen kerran ruutuun. Kello on 22.57

Vannoin ja vakuutin jo edellisen koitoksen jälkeen, etten enää ikinä katso jaksoakaan Kaunareita. Tämä olkoon se säännön vahvistava poikkeus. Toivottavasti näitä hiton dvd-bokseja ei enää löydy mistään.

Miten Carolinen ja Ridgen häistä voi tiristää tavaraa 25 jakson verran? En ymmärrä. Tämän täytyy olla jonkin sortin ennätys. Puhelinluettelon televisioversiossakin on kiinnostavampia juonenkäänteitä ja uskottavampia henkilöhahmoja. Ridge Forrester ei kyllä parantanut asemiaan minun kirjoissani, kyseessä on nyt varmuudella maailmanhistorian tyhmin fiktiivinen hahmo. Toivottavasti tällaista maratonia ei tarvitse tehdä enää kolmatta kertaa.

Juho Kuorikoskiloading

Otsikot

The Lighthouse Painting

Second Quest

Off-Peak

Night Shift

Ilmainen Internet Arcade

Mass Effect: Paragon Lost

Komea Borderlands-kokoelma

Plug & Play

Vanhojen pelien surullisuus

Höme Improvisåtion

Star Wars: Dark Forces

Devs Play

Star Wars: X-Wing Miniatures Game - minialusten avaruussotaa

Moving Stories

Mega Man 1-9: Super Turbo Remix

Dobble - hoksottimien kilpajuoksu

Ultima 0: Akalabeth

Corto Maltesen ensiesiintyminen

Lionheadin luonnoskirja

Pelimusiikin aarrearkku

The Crew - erämaan kutsu

Oodi odottamiselle

Sivilisaation optimointia Nations-lautapelissä

Pelikoneiden sietämätön rumuus

Liberté, égalité, fraternité: Assassin's Creed Unity

Indiana Jones and the Fate of Atlantis

Älä liiku!

Borderlands: The Pre-Sequel - letkeää tiimiräiskintää

Civilization: Beyond Earth

Timantit ovat ikuisia

Love Letter - rakkauskirjeitä prinsessalle

Muumit Rivieralla

Olipa kerran elämä

Nörtin kymmenen parasta

Uusretro tulee, oletko valmis?

Angry Video Game Nerd: The Movie

KO2PC

Pelimusiikki ennen ja nyt

Rakkaudesta pelimuistoihin

Kaikki alkoi pingiksestä

MouseCraft-älypeli panee rotat ruotuun

Kiilteleviä animetissejä: Sakura Spirit

Minä, mainostaja

Kaunis luotihelvettiräiskintä: Danmaku Unlimited 2

Retrotyylillä leikittelevää 2D-räiskintää: Luftrausers

Lautapelipöydällä Camel Cup -uutuus

Trials Fusion

Grand Theft Anonymous

Sanahyökkäys

Pelimieshahmot

Soturin palkka

Caballerojen koitokset

Polte sielussain

Massayksinpelit

Suunnitelmataloutta

Pohjolan Lapsukset

Eläköön kyynärpäätaktiikka!

Lordien juonet

Autopornoa

Veritrippi

Sininen ja valkoinen pelihistoria

Kissat vastaan vampyyrit

Maailmojen sota

Hassut hurjat hirviöt

Varas tuli, varasteli

Synnin pesä

Tietäjien taistelu

Tiimipelit - osa 3: Ghost Stories

Tiimipelit - osa 2: Pandemic

Tiimipelit - osa 1: Battlestar Galactica

Muoviukot saarnaavat luovuutta taviksille

Taitovisailut

Gaunt’s Ghosts - karskeuden kuninkuusluokka

Robottirallia

Vampyyrilinnan täysremontti

Nörttihuumoria elämässä eksyneille

Robottilogiikkaa

Bittiavaruuden sankarit

Insinöörin Odysseia kohti onnea

Lautapelilahjat - osa 3

Lentävä tappajahai

Linkki nuoruuteen

Lautapelilahjat - osa 2

Nainen joka ei koskaan kasvanut aikuiseksi

Lautapelilahjat - osa 1

Megadrive-retro, osa 2

Knizian hitit - osa 3: Aavikon karavaanit

Ruotsalaiset kaivosmiehet

Omstart! Improvisoi!

Xcom: Enemy Within

Hobitin aika

Knizian hitit - osa 2: Samurai

Langenneen enkelin dramatiikka

Verta, suolenpätkiä ja videopelejä – osa 2: Modernia veripalttua

Tunarimaailmanloppu on lähellä

Verta, suolenpätkiä ja videopelejä – osa 1: Muinaiset verikarkelot

Knizian hitit - osa 1: Tigris & Euphrates

Terveisiä täältä etelästä!

Loogisesti ruutua ruudun perään

Megadrive-retro, osa 1