tutkain

tutkain

Työpäivän mittaiset satuhäät

Olin vielä pahainen poikanen, kun Kauniit ja rohkeat alkoi pyöriä maikkarilla. Nyt olen lähes kolmekymppinen ja sarja jatkaa elämäänsä yhä edelleen. Käänne on tosin luvassa, kun sarjan avainhahmo, Ridge Forresteria esittänyt Ronn Moss on jättämässä sarjan.

Kuka hitto näitä stooreja oikein kirjoittaa? Tämähän on ihan oscar-pystin arvoista kamaa!

Törmäsin kauppareissulla dvd-hyllyä selatessani perin kummalliseen dvd-boksiin. Kuulin sen kutsuvan jo pelihyllyltä asti. Näin jälkikäteen olisi pitänyt arvata, että kyseessä oli videoformaattiin muuttunut Necronomicon, Lovecraftin kauhea ja kielletty kirja, johon yhdenkään kuolevaisen ei pitäisi koskea.

Kun tämä pandoran lipas oli kerran avattu, ei sitä voinut sulkea. Kyseessä on siis 25 jakson mittainen Kauniit ja rohkeat – parhaat häät. Kahdeksan tunnin mittainen sukellus sarjan parhaimpiin hääjaksoihin.

Kello on 16:55 ja ensimmäinen levy löytää tiensä soittimeen.

Jaksot 18 ja 19. Ridge ja Caroline

Mainos

Oikea nostalgian aalto pyyhkäisee ylitseni, kun vanha kunnon takatukka-Ridge purjehtii ruutuun smokissaan. Kyseessä on sarjan ensimmäisiä jaksoja, sillä suomalaisnaisten fantasioiden ruumiillistuma on taluttamassa alttarille Carolinea, joka myöhemmin sarjasssa potkaisi tyhjää.

Melodramaattista kuraa, mutta en odottanutkaan sen kummempaa. Hiustyylit ovat kerrassaan hirvittäviä. Miehet näyttävät McGyvereiltä ja naiset ovat käyttäneet fööniä oikein olan takaa frisyyreihinsä. Tuplajakson mittaiseksi venyneistä häistä ei puutu kyyneliä, dramatiikkaa ja viipyileviä katseita. Vielä toistaiseksi minua naurattaa.

Jakso 708. Ridge ja Caroline

Kolmannen jakson kohdalla minut valtaa hämmennys. Ridge, tuo Kalifornian kuumin playboy menee TAAS naimisiin Carolinen kanssa. Takatukka on sentään vaihtunut kunnon Rambo-lookiksi, mutta jotenkin tämä haiskahtaa jo nyt kierrätykseltä, vaikka tapitan vasta boksin kolmatta jaksoa.

Thorne joutuu psykoterapiaan, joten loogistakin loogisempi isoveli on hyökännyt apajille ja nappaa itselleen veljensä muijan. Reilu jätkä.

Jakso 1296. Ridge ja Taylor

Morsian vaihtuu, mutta sulhanen pysyy samana. Tällä kertaa Ridge taluttaa alttarille Taylorin. Hunter Tylon naamavärkissä ei tosin ole läheskään niin paljoa botoksia kuin muistin. Taylor näyttää ihan ihmiseltä!

Alan jo hiljalleen kyllästyä viipyileviin katseisiin ja käytännössä paikallaan junnaaviin tapahtumiin. Vasta ensimmäinen levy menossa ja mittani alkaa täyttyä. Huolestuttavaa.

Jaksot 1924 ja 1925 Taylor ja Omar

No niin, nyt Ridge pelattiin kebab-kioskille, kun sulhasen paikalle isketään itse Marokon prinssi. Samalla myös pitsi saa kyytiä, kun häähumu hoidetaan jossain muualla kuin Ameriikassa. Muistinsa menettänyt Taylor, tai siis prinsessa Laila, sanoo tahdon häntä hoitaneelle hyypiölle ja tämän jälkeen levy vaihtuu. Meno jatkuu samanlaisena, sillä marokkolainen hääkohkaus paljastui myös tuplajaksoksi.

Savotasta on takana kokonainen viidennes. Jee!

Jaksot 2706 ja 2707 Brooke ja Ridge

No niin, tuttu jykeväleukainen karpaasi palaa ruutuun ja tällä kertaa hän taluttaa Brooken alttarille. Nyt pelissä on reilusti dramatiikkaa, kun sekä Brooke että Taylor odottavat Ridgen lasta. Juonittelussa kunnostautunut Brooke aikaistaa häitä, jotta Taylor ei ehtisi sekoittamaan pakkaa. Miten tässä oikein käy?!?

Tämän hääkupletin juonen toisella puolikkaalla Ridge ja Brooke sanovat toisillensa tahdon, kun taas Taylor synnyttää Thornen avustukella terveen poikalapsen pakettiautossa. Stephanie, tuo hirveiden anoppien arkkityyppi alkaa epäillä Brooken petollisuutta. Todisteena tästä tarjoillaan liuta viipyileviä katseita.

Nämä tuijotukset tuntuvat olevan tämän sarjan vastineita Star Trekin fotonitorpedoille. Sekä Brooken että Stephanien suojat kuitenkin kestävät. Valitettavasti orastavalle kolmiodraamalle annetaan kirvestä, koska nyt keskitytään häihin. Eipä sillä, että tämä edes kiinnostaisi. Pääasia on, että taas on kaksi jaksoa vyön alla.

Tämän levyn puoliväli lähestyy!

Jakso 2825. Ridge ja Taylor

Brooken petollisuudella on näköjään varsin lyhyet jäljet, sillä nyt alttarille astelevat TAAS Ridge ja Taylor. Mitähän tähän nyt sanoisi. Nämä häät eivät mitenkään merkittävästi eroa aikaisemmista koitoksista.

Jotenkin minusta tuntuu siltä, että tämäkään liitto ei ole lopullinen. Toivottavasti Ridge tajusi tällä kertaa tehdä avioehtosopimuksen. Tällaisella naimakauppamäärällä raukkaparan pitäisi olla jo pennitön, vaikka olisi maailman rikkain mies. Ridgellä ei ole aivoja, niin sen täytyy olla.

Jakso 3198. Amber ja Rick

Nämä häät alkavat lupaavasti, kun papin edessä keimailee kokonaan uusi pariskunta. Meno on silti yhtä vaivaannuttavaa ja oksettavan melodramaattista. Papin aamenen jälkeen Amber ja Rick (Brooken ja Eric Forresterin poika) saavat toisensa, mutta tämänkin avioliiton satamassa on aivan taatusti karikoita.

Oman mausteensa näihin häihin tuo haulikkoaspekti, sillä suoraselkäinen Rick on päättänyt avioitua entisen lastenhoitajansa kanssa, koska luulee, että heille on tulossa yhteinen lapsi. Mutta voi! Lapsi ei välttämättä olekaan Rickin, sillä Amber on heilastellut pop-laulajan kanssa. Selviääkö totuus Rickille koskaan?

Toivottavasti tämän hääboksin kaveriksi tulee jossain vaiheessa Parhaat avioerot. Alan pitää tätä projektia todella huonona ideana, vaikka nyt pitäisi olla iloinen. Toinen levy on historiaa.

Jakso 3478. Taylor ja Ridge

Sille avioeroboksille olisi totisesti kysyntää, sillä nyt päästään vierailemaan taas vaihteeksi Ridgen ja Taylorin häihin. Suurta päivää juhlistetaan tämän pariskunnan kesken jo kolmatta kertaa. Minulla on sellainen fiilis, ettei tämäkään liitto jää näiden kahden viimeiseksi.

Jälleen kerran jättileuka lupaa kumppanilleen rakastaa tätä niin myötä- kuin vastoinkäymisissäkin ja papin aamenen jälkeen kaksikko suuntaan nauttimaan toisistaan. Tällä kertaa heidät kuitenkin keskeytetään kesken puuhien ja he päätyvät syömään pizzaa. Noh, kyllä kai hääyön voisi huonomminkin viettää.

Edellisestä jaksosta tutut Amber ja Rick ovat pistäneet lusikat jakoon. Amber läksyttää nykyistä puolisoaan Deaconia lapsensa hoitamisesta ja Rick purkaa turhautumistaan Bridgetille.

Olen melko varma, että aivoni alkavat hiljalleen mädäntyä, sillä tietyllä tavalla olen alkanut pitää tästä verkkaisesta kerronnasta ja viipyilevistä katseista. Ruudulla ei tapahdu mitään, mutta se ei haittaa. Ehkäpä juuri tapahtumattomuus on tämän sarjan clue?

Jakso 3687. Bridget ja Deacon

Okei. Nyt minuun osuu todellinen kierrepallo, kun edellisessä jaksossa nähty Deacon vaihtaa lennossa muijaa Bridgetiin. Välissä on toki parisataa jaksoa, mutta silti tämä ihmetyttää. Jollain perverssillä tavalla olisi kiva tietää, millaiset tapahtumat johtivat näihin häihin, mutta toisaalta taas, ketä se oikeasti kiinnostaisi.

Amber, Bridget ja Deacon ovat keskellä todellista tunteiden pyörremyrskyä, joka lopulta päättyy siihen, että Deacon ja Bridget saavat toisensa. Kulisseissa tapahtuu todellinen käänne, kun Brookelle selviää, että hän on raskaana. Isä on – kukas muukaan kuin – Bridgetin, siis Brooken tyttären, uusi aviomies Deacon.

Tällaista juonenkäännettä en kyllä osannut odottaa. Kuka hitto näitä stooreja oikein kirjoittaa? Tämähän on ihan oscar-pystin arvoista kamaa!

Jakso 3801. Brooke ja Whip

Kuka hitto on Whip? No, joka tapauksessa nyt tämä kaveri menee naimisiin Brooken kanssa. Seremoniassa piisaa jännitystä, kun Brooke ja Whip vilkuilevat vuoron perään yleisöön. Kun pappi kysyy, vastustaako kukaan tätä liittoa, jännitys tiivistyy.

Kaikki menee onneksi hyvin, Brooke ja Whip pääsevät naimisiin. Jakson lopussa Deacon itkee menettämänsä rakkauden perään. Outoa, tunnen itsenikin liikuttuneeksi.

Jakso 4039. Brooke ja Ridge

Liikutuksen tunne oli onneksi vain tilapäinen mielenhäiriöä, sillä Ridge palaa ruutuun. Tällä kertaa hän taluttaa alttarille Brooken, joka viime jaksossa vannoi ikuista rakkautta Ruoskalle. Nukahdin jakson puolessa välissä ja heräsin lopputeksteihin.

En ole vielä niin sekaisin, että katsoisin koko roskan uudelleen. Tuskinpa tämä jää viimeiseksi avioliitoksi näiden kahden välillä.

Jakso 4109. Macy ja Deacon

AA-kerhossa toisensa löytäneet Deacon ja Macy päättävät mennä naimisiin. Amber ja Rick yrittävät paeta lapsensa kanssa, mutta heidät estetään ja häät jatkuvat. Ridge törmää mystiseen muukalaiseen joka paljastuu Samanthaksi (ei mitään hajua, kuka hän on ja mikä hänen funktionsa on tässä sarjassa).

Kuten ylläolevasta juoniselostuksesta voi päätellä, jakso on ”hieman” sekava. Nyt voisi keittää pannullisen kahvia ja juhlia jälleen yhtä selätettyä kuvakiekkoa. Jumalauta, enää kaksi levyä!

Jakso 4134. Arvatkaa ketkä

No Ridge ja Brooke tietenkin. Alan pitää jykeväleukaista naistenmiestä todella, todella typeränä, sillä hän avioituu nyt ties kuinka monennetta kertaa. Pikaisen googlauksen jälkeen tälle koosteelle ei ole edes kelpuutettu kaikkia hääjaksoja. Ehkäpä juuri sen takia boksin nimi on juuri parhaat häät. Totta kai jokaisella on ollut muutamia vähän huonompiakin.

Mutta joo, taas Ridgeä viedään kuin litran mittaa ja tällä kertaa tahdista vastaa Brooke. Häähärdellin ohella satamassa häärii lauma terroristeja joita Nick (en tiedä kuka tämä hahmo on) yrittää pysäyttää. Amberille selviää monenlaista paskaa Deaconista.

Nyt alkaa taisteluväsymys painaa, mutta pakko jaksaa. Enää yhdeksän jaksoa jäljellä!

Jakso 4340. Brooke ja Ridge

Lukekaa edellisen jakson kuvaus uudelleen, jotta pääsette kärryille siitä, mitä mieltä minä olen Ridgen loogisesta ajattelukyvystä. Jumankekka, jälleen avioliitto Brooken kanssa. Minusta alkaa tuntua, että Ridge voisi olla paljon onnellisempi avoliitossa. Tai ihan vain poikamiehenä. Nämä häähommat eivät oikein tunnu olevan herra Forresterin juttu.

Stephanie ja Nick saapuvat kännissä juhlimaan jälleen yksiä häitä. En kyllä yhtään ihmettele. Luulisi, että Stephaniellakin on kestämistä poikansa valinnoissa.

Ronn Moss on muuten harmaantunut aika kiitettävästi. Naamassa ei tosin ole rypyn ryppyä. Näin se Kalifornian kuumin playboy muuttuu playmaniksi. Tai ehkä jopa Playmobile-ukoksi. Ajatuksenjuoksu on ainakin samalla tasolla muovifiguurin kanssa.

Näin sivuhuomiona, laivanvarustaja Massimo Marone näyttää ihan oikealta B-leffapahikselta.

Jakso 4585. Taylor ja Ridge

Kun Ridge sanoo tietävänsä mitä tekee, hautaan vasemman kämmeneni syvälle kasvojeni uumeniin. Eric rukoilee, ettei poika menisi naimisiin Taylorin kanssa, mutta mitä Ridge tekee? Ihan totta, arvatkaa.

No totta kai Ridge menee naimisiin Taylorin kanssa. Brooke yrittää samalla hämmentää soppaa soittelemalla pitkin pitäjää. Stephanie oli ilmeisesti kohtuullisen huonona sairaalassa, mutta leikkasin varpaankynsiäni samalla ja jakson kliimaksi jäi näkemättä.

Jaksot 4755 ja 4756. Brooke ja Ridge

Brooken ja Ridgen uusinta avioliittoa kelpaa repostella heti kahden jakson edestä. Stephanie toivoo sydämensä pohjasta, että Bridget saapuisi estämään avioliittohaaveet, kun taas toinen puoli Forresterin sukuhaarasta selvittelee jälleen yhden isättömän lapsen oikeaa isää. Käyttäkää sitä kondomia, ihan oikeasti.

Nick ja Bridget ovat ilmeisesti naimisissa, mutta jotenkin minusta tuntuu siltä, että tilanne muuttuu. Nick on ihastunut kätevästi Brookeen, joten tilanteessa on ehtaa jännitettä. Nick ehtii kuin ehtiikin estää Ridgeä tekemästä virhettä ja kaappaa Brooken mukaansa. Älä ole surullinen Ridge, sinä todella tarvitset tuollaista ystävää.

Nick voitaisiin tämän tempun perusteella nimittää Ridgen edunvalvojaksi.

Ja kappas, taas on yksi levy selätetty. Viimeistä viedään!

Jakso 4846. Brooke ja Nick

Heti kättelyssä häät uhkaavat peruuntua. Olen toiveikas. Valitettavasti jakson lopussa Brooke ja Nick saavat toisensa, vaikka komppaniallinen järkeviä ihmisiä yrittää juonitella heidät eroon tästä noituudesta. Brooke ja Ridge todellakin kuuluvat yhteen.

Jakso 5049. Taylor ja Nick

Perun puheeni Nickistä, hän on tasan yhtä typerä kuin Ridge. Nyt Nick iskee kyntensä Tayloriin. Älä tee sitä Nick, ole järkevä!

Brooke yrittää puhua Nickille järkeä, mutta mies on päättänyt vaihtaa muijaa. Ridge masentelee eikä piristy, vaikka äiti käskee. Onneksi Stephanien päivää piristää Brooken mönkään mennyt suunnitelma Nickin takaisin saamiseksi.

Ridgeltä tentataan jostain murhasta. Toivottavasti Ridge joutuu vankilaan. Olisi aikakin, että joku takoisi järkeä tämän uuvelon koteloon. Mieluusti keklulla.

Tiuku on veivannut itsensä jo seuraavan vuorokauden puolelle. Lisää kahvia!

Jaksot 5353 ja 5354. Bridget ja Nick

Nickin troikka täydentyy, kun hän menee naimisiin Bridgetin kanssa. Niinhän sitä sanotaan, että kolmas kerta toden sanoo. Huoh. Ei kai kukaan käyttäydy oikeasti näin typerästi, eihän?

Taylor on tehnyt sukupolvenvaihdoksen, sillä hän saapuu häihin Rickin kanssa. Brooke ei hirveästi arvosta tällaista puumailua. Pitkiä katseita (eli fotonitorpedoita) vaihdellaan ja koko kahden jakson aikana tapahtuu hämmästyttävän vähän. Olen ilmeisesti jumissa jonkinlaisessa aikapoimussa, sillä täydellinen tapahtumaköyhyys on jäänyt minulta kokonaan rekisteröimättä.

Ridge ja Brooke alkavat toisen jakson loppupuoliskolla lähentyä, joten jo melkein arvaan, mitä tästä seuraa. Ericin deitti on ilmeisesti täysi lumppu. Kun nämä asiat on selvitetty, on aika julistaa Nick ja Bridget aviopariksi. Minä korkkaan viimeisen jakson tästä ripulista.

Jakso 5473. Brooke ja Ridge

Tämä kooste saa runollisen päätöksen, kun Brooke ja tutun puuliiterimäisellä leualla varustettu Ridge saavat (jälleen) toisensa. En kyllä pidätä hengitystäni, että kyseessä olisi lopullinen avioliitto. Tässä kuitenkin puhutaan kahdesta niin uskomattoman typerästä roolihahmosta.

Rannalla suoritettava häärituaali on kaunis päätös tälle savotalle. Juonittelut todennäköisesti jatkuvat hamaan tulevaisuuteen ja saman suvun jäsenet naivat (siis menevät naimisiin) toisiaan ristiin.

Lopputekstien rullatessa ruutuun tunsin jotain kosteaa valuvan korvastani. Luulin sen ensin olevan verta, mutta peili varmisti ilmiön aistiharhaksi. Kello on melkein kaksi aamuyöllä ja takkini on tyhjä.

Mitä tästä urakasta jäi käteen?

1. Ridge Forrester on maailmanhistorian tyhmin fiktiivinen hahmo ja sarjan käsikirjoitus kiertää kehää. Juonenkäänteet todennäköisesti arpoo lottokone ja ”käsikirjoittajat” tilkitsevät algoritmin jättämät aukot.

2. En voi uskoa, että joku ihan oikeasti katsoo tätä sarjaa sen tarjoaman draaman vuoksi. Leikki-ikäinenkin osaa laatia paremman käsikirjoituksen kuin tämä konkkaronkka. Haluaisin ihan oikeasti nähdä ne ihmiset, jotka saavat palkkaa tämän roskan käsikirjoittamisesta.

3. Tarvitsen moottorisahan tai piikkauskoneen. Yritin haudata dvd-boksin takapihalleni, mutta routainen maa torppasi nämä haaveet.

4. Osaan arvostaa nyt ihan eri tavalla oikeasti laadukasta televisioviihdettä.

Lupaan ja vannon, etten enää koskaan katso jaksoakaan Kauniita ja rohkeita. Kaunareiden paikka on minun henkilökohtaisessa helvetissäni. Hammaslääkärin ja kylmän kaurapuuron vieressä.

Juho Kuorikoskiloading

Otsikot

The Lighthouse Painting

Second Quest

Off-Peak

Night Shift

Ilmainen Internet Arcade

Mass Effect: Paragon Lost

Komea Borderlands-kokoelma

Plug & Play

Vanhojen pelien surullisuus

Höme Improvisåtion

Star Wars: Dark Forces

Devs Play

Star Wars: X-Wing Miniatures Game - minialusten avaruussotaa

Moving Stories

Mega Man 1-9: Super Turbo Remix

Dobble - hoksottimien kilpajuoksu

Ultima 0: Akalabeth

Corto Maltesen ensiesiintyminen

Lionheadin luonnoskirja

Pelimusiikin aarrearkku

The Crew - erämaan kutsu

Oodi odottamiselle

Sivilisaation optimointia Nations-lautapelissä

Pelikoneiden sietämätön rumuus

Liberté, égalité, fraternité: Assassin's Creed Unity

Indiana Jones and the Fate of Atlantis

Älä liiku!

Borderlands: The Pre-Sequel - letkeää tiimiräiskintää

Civilization: Beyond Earth

Timantit ovat ikuisia

Love Letter - rakkauskirjeitä prinsessalle

Muumit Rivieralla

Olipa kerran elämä

Nörtin kymmenen parasta

Uusretro tulee, oletko valmis?

Angry Video Game Nerd: The Movie

KO2PC

Pelimusiikki ennen ja nyt

Rakkaudesta pelimuistoihin

Kaikki alkoi pingiksestä

MouseCraft-älypeli panee rotat ruotuun

Kiilteleviä animetissejä: Sakura Spirit

Minä, mainostaja

Kaunis luotihelvettiräiskintä: Danmaku Unlimited 2

Retrotyylillä leikittelevää 2D-räiskintää: Luftrausers

Lautapelipöydällä Camel Cup -uutuus

Trials Fusion

Grand Theft Anonymous

Sanahyökkäys

Pelimieshahmot

Soturin palkka

Caballerojen koitokset

Polte sielussain

Massayksinpelit

Suunnitelmataloutta

Pohjolan Lapsukset

Eläköön kyynärpäätaktiikka!

Lordien juonet

Autopornoa

Veritrippi

Sininen ja valkoinen pelihistoria

Kissat vastaan vampyyrit

Maailmojen sota

Hassut hurjat hirviöt

Varas tuli, varasteli

Synnin pesä

Tietäjien taistelu

Tiimipelit - osa 3: Ghost Stories

Tiimipelit - osa 2: Pandemic

Tiimipelit - osa 1: Battlestar Galactica

Muoviukot saarnaavat luovuutta taviksille

Taitovisailut

Gaunt’s Ghosts - karskeuden kuninkuusluokka

Robottirallia

Vampyyrilinnan täysremontti

Nörttihuumoria elämässä eksyneille

Robottilogiikkaa

Bittiavaruuden sankarit

Insinöörin Odysseia kohti onnea

Lautapelilahjat - osa 3

Lentävä tappajahai

Linkki nuoruuteen

Lautapelilahjat - osa 2

Nainen joka ei koskaan kasvanut aikuiseksi

Lautapelilahjat - osa 1

Megadrive-retro, osa 2

Knizian hitit - osa 3: Aavikon karavaanit

Ruotsalaiset kaivosmiehet

Omstart! Improvisoi!

Xcom: Enemy Within

Hobitin aika

Knizian hitit - osa 2: Samurai

Langenneen enkelin dramatiikka

Verta, suolenpätkiä ja videopelejä – osa 2: Modernia veripalttua

Tunarimaailmanloppu on lähellä

Verta, suolenpätkiä ja videopelejä – osa 1: Muinaiset verikarkelot

Knizian hitit - osa 1: Tigris & Euphrates

Terveisiä täältä etelästä!

Loogisesti ruutua ruudun perään

Megadrive-retro, osa 1